Ihmissusien kieli-trivia

 :: Ylläpito :: Trivial

Siirry alas

Ihmissusien kieli-trivia

Viesti  Jilli lähetetty Su 7 Joulu - 14:02

IHMISSUSIEN TERMIT JA ERISNIMET:

alfa (subst.) Laumaa johtava uros tai joskus jopa naaras.

allan (fem.) ja allaani (mask.) Hellittelynimi erityisesti pariutumattomille kumppaneille, jotka ovat vasta seurusteluvaiheessa.

beta (subst.) Alfan oikea käsi, uskottu ja lauman kakkossusi. Yleensä tätä tehtävää toteuttaa joku alfalle läheinen uros.

brothard (subst.) Veli, ilman verisidettä. Urokset julistavat näin välistään ystävyyttä ja uslkollisuutta.

del sisttaffar (subst.) Kostotoimenpide, jonka ottaa suorittaakseen loukatun läheisin uros. Koston on oltava täysin verrattavissa loukatun kärsimyksiin. Se ei saa olla vähäpätöisempi tai suurempi kuin alkuperäinen toimi. Tapa on hyvin vanha ja nykyään sen mukaan toimitaan hyvin harvoin, mutta sillä uhkaillaan edelleen.

ektman (subst.) Ihmissusien käyttämä termi aviomiehestä. Nimitys otetaan käyttöön jo parin kihlautuessa. Käytetään paljon myös puolisoiden välisenä hellittelynimenä.

elsling (subst.) Ihmissusien käyttämät termi rakastetusta.

emo (subst.) Tarkoittaa äitiä.

farder (subst.) Perheyhteisön pää. Perheyhteisö käsittää miehen ja vaimon, sekä heidän pentunsa ja mahdollisesti myös pentujen pennut, jos koko yhteisö asuu saman katon alla. He edustavat ja toimivat oman yhteisönsä puhemiehinä ja joskus hallinnoivat myös omien pentujensa pariutumisia.

forstkvien (subst.) Ensimmäinen naaras, alfan lähin naaras. Yleensä tällä tarkoitetaan alfan kvinaa, mutta arvonimi voi olla myös jollain muulla naaraalla, jonka alfa on tehtävään nimittänyt.

frelskevgen (subst.) Pelastaja.

friiedreit (subst.) Kahden uroksen välinen kamppailu saman naaraan suosiosta. Naaras pariutuu tapojen mukaan friiedreitin voittajan kanssa.

gavena (subst.) Hellittelynimi rakastetulle.

iilhana (subst.) Haukkumanimi. Vapaasti käännettynä tarkoittaa idioottia, ääliötä tai vajaaälyistä. Loukkaava termi käännöksestä riippumatta.

kjarena (subst.) Termi, joka tarkoittaa kultaa.

kjonhsorgah (subst.) Tätä sanontaa on käytetty perinteisesti uroksesta, jonka on uskottu omaavan erityisen hyvät geenit hyvien pentujen aikaansaamiseen. Nykyisin naaraat imartelevat sillä uroksia, joiden kanssa haluavat paritella.

kvina (subst.) Ihmissusien käyttämä termi vaimosta. Nimitys otetaan käyttöön jo parin kihlautuessa. Käytetään paljon myös puolisoiden välisenä hellittelynimenä.

mi lunar (subst.) Hellittelynimi erityisesti naaraille.

renjamann (subst.) Tarkoittaa puhdasta urosta, joka on suorittanut jonkinlaisen laumaa palvelevan sankariteon. Joskus nimetystä käytetään myös kun puhutaan alfasta.

svakhetti (subst.) Tarkoittaa heikkoutta, jonka voi kääntää yksilöä vastaan. Heikkous voi olla fyysinen, kuten heikentynyt näkökyky tai ulkoinen, kuten kumppani.

tilreds (subst.) Ihmissusien keskuudessa tunnettu käytäntö, jota toiselta nimeltään kutsutaan hyvitykseksi. Ihmissudella on lupa tarjota tätä hyvitystä oman lajinsa edustajalle, jota on loukannut. Jos loukattu osapuoli ottaa tarjouksen vastaan tilreds toteutetaan. Käytännössä tämä tarkoittaa kaksintaistelua.
Loukattu osapuoli saa valita aseen ja hyökätä loukkaajansa kimppuun, ilman että tämä saa puolustaa itseään.

ultisterkking manling (subst.) Tarkkoittaa pariutumiskelpoista urosta, joka on täysikasvuinen ja pystyy pitämään huolta valitsemastaan naaraasta.

uyrenta (subst.) Puhdas käännös tarkoittaa epäpuhdasta. Termiä käytetään yleensä niistä susista, jotka ovat muuttuneet puremisen seurauksena.

Vallanhal (erisnimi) Valtakunta jossa aika ei virtaa ja jossa kuolleiden ihmissusien sielut kohtaavat toisensa ruumiillisen elämän jälkeen.

virgo (subst.) Termi, joka tarkoittaa koskematonta ja neitsyttä.

_________________
Admin, the Kanaemo.

Jillin hahmolista
avatar
Jilli
Pelinjohtaja

Viestien lukumäärä : 4561
Join date : 21.12.2011
Ikä : 29
Paikkakunta : Suomen New York

http://hellvsheaven.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 :: Ylläpito :: Trivial

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa