Vampyyrien kieli-trivia

 :: Ylläpito :: Trivial

Siirry alas

Vampyyrien kieli-trivia

Viesti  Jilli lähetetty Ma 23 Maalis - 21:42

Myös vampyyreilla on ollut oma kielensä alkuaikoina. Nykyään se on yhtä kuollut kuin latina ja muinasegypti. Arkeologit ja jotkut aateliset saattavat osata sitä, mutta muutoin sitä ei ole käytetty sen jälkeen kun vampyyrit sekoittuivat ihmisten kanssa. Joitain termejä ja erisnimiä on kuitenkin siirtynyt muinaisista ajoista tähän päivään asti. Kieli muistuttaa etäisesti latinaa.

Aira: (erisnimi) Lilithiä palvellut ritari, joka oli yhtä ailahteleivainen ja oikukas kuin ilma. Hänet tunnettiin kyvystään kuulla ja hallita kaltaistensa ajatuksia.

amaaria: (feminiininen subst.) Naisesta puhuttaessa ilmaisu tarkoittaa rakastettua.

Aqualita: (erisnimi) Lilithiä palvellut ritari, jonka kerrottiin olevan kuin itse maanpäälle syntynyt lempeys ja rakkaus. Kerrotaan, että tällä naisella oli kyky vaikuttaa vampyyrien leimaantumiseen. Aqualitan sanotaan olleen myös mintra mulivarin sisarkunnan johtaja.

aurana: (subst.) Kulta.

curaia: (subst.) Tämä yhteiskuntaluokka on vampyyrimaailmassa kolmannen tason aatelisia.

custdiamer: (subst.) Ylhäisön nainen, joka on oman patriotran ehdottomasta hallinnassa. Vain Dracula voi asettaa naisen tähän asemaan. Patriotra on vastuussa custdiamer-asemassa olevasta naisest, mutta ennen kaikkea hänellä on oikeus hallinnoida kaikkea, mikä liittyy naisenn elämään aina sosiaallisista suhteista tulevaisuuteen.

custor: (subst.) Perheen päänä toimiva mies, joka huolehtii perheensä tarpeista ja turvallisuudesta. Ennen vanhaan tämä arvo on ollut perityivä perheen vanhimmalle miehelle. Nykyään kuka tahansa perheen sisällä olevista miehistä voi anoa arvoa itselleen ja syrjäyttää edellisen custorin, riittävillä perusteluilla.

Diasto im solei erc ina lunia erc ina stellar em norctu: Sanonta, jolla rakastuneet tai leimaantuneet yleensä hellittelevät puolisoitaan tai kumppaneitaan. Sana tarkka käännös on päivieni aurinko, yöni kuu ja tähdet.

directior: (subst.) Yhteisön miespuolinen johtaja, jolla on korkea valta-asema.

draculaperhe: (erisnimi) Vampyyreiden kuningas, hänen kolme vaimoaan ja heidän lapsensa.

duxtrian: (subst.) Vaimo, valtiatar.

erestica saltarest: (subst.) Erotiikan saloihin perehtynyt ”tanssijatar”, jonka tehtävä oli vanhana aikana perehdyttää nuoret miehet parittelun saloihin ja miellyttää aatelisia. Nykyään miehet saattavat kehua naisiaan näin.

Ignisto: (erisnimi) Lilithiä palvellut ritari, joka tunnettiin hurjuudestaan ja rohkeudestaan. Häntä kutsuttiin Ensimmäisen äidin oikeudentuojaksi ja sotapäälliköksi. Hänen lahjansa oli vampyyreillekin tavaton nopeus ja voima.

Infenarna: (erisnimi) Vampyyreiden Helvetti.

incomireta: (subst.) Termi, jonka merkitys on hieman hämärtynyt. Käytönyhteydestä  riippuen termi voi tarkoittaa sekä yksilön merkittävää heikkoutta, että leimaantuneenrakkauden kohdetta.

Lilith: (erisnimi) Ensimmäinen vampyyri. Vampyyrikansan esiäiti ja Kuningatar.

Lucemes: (erisnimi) Lilithiä palvellut ihmisritari, joka sai Ensimmäiseltä äidiltä lahjaksi pitkän elämän ja terveyden. Tarinoiden mukaan toinen ritari surmasi hänet muinaisina aikoina.

lyvra: (subst.) Tämä yhteiskuntaluokka on vampyyrimaailmassa toisen tason aatelisia.

matrius: (subst.) Aviomies.

mintra mulivar: (subst.) Kahden miehen välillä käytävä kilpailu naisesta. Voittaja saa kunnian kosiskella kyseistä naista. Tapa on lähestulkoon unohtunut nykypäivän vampyyreilta, mutta jos tilanteet kärjistyvät, se on mahdollisuus järjestää. Yleisimmin kaksintaisteluita on syntynyt, kun on kyseessä Draculan kihlaamaton tytär.

Morbida: (erisnimi) Lithiä kaikkein lähimpänä palvellut ritari, josta uskotaan priamt custordiam perinteen alkaneen. Hän ei tarinoiden mukaan poistunut hetkeksikään Lilithin viereltä ja on täysin kuolematon. Hän kuolee vain Ensimmäisen äidin mukana.

muntahs: (subst.) Lahja.

Otimiah sorostas: (subst.) Lilithiä palvellut sisarkunta, johon valikoituivat vain kaikkein kauneimmat nuoret naiset. Joidenkin vanhojen legendojen mukaan Lilithin poika Benaiah huolehti näistä naisista ja jatkoi heidän kanssaan vahvaa sukulinjaa. Jotkut tarinat kertovat Benaiahin kumppanin Maryahin olleen alunperin otimiah sorostas.

patriotra: (subst.) Yksilön ”kummisetä”, joka huolehtii, sekä päättää kaikesta mitä tulee hänen valvontansa alla olevaan. Yleensä tämä on hänen valvontaansa julistettu nainen.

Paradica caela: (erisnimi) Vampyyreiden taivas, jonne kuolleet sielut palaavat ja kohtaavat jälleen menetetyt rakkaansa elääkseen iäisyydessä heidän kanssaan.

priamt custordiam: (subst.) Henkiklökohtainen henkivartija, jolla on lupa tappaa isäntänsä puolesta. Ainoastaan Dracula voi antaa suostumuksen tällaisen henkilön nimittämiseen. Vartijalla ei ole lupaa poistua isäntänsä viereltään hetkeksikään ja pesti on elinkautinen. Jos suojeltava kuolee priamt custordiamin huolimattomuuden vuoksi, myös henkivartja teloitetaan.

pristeriane: (subst.) Naimaton nuori nainen, jola on oikeassa iässä valitsemaan itselleen elämänkumppanin.

Quotra: (erisnimi) Lilithiä palvellut ritari, joka tunnettiin oikeamielisyydestään. Quotralla oli kyky nähdä tulevaisuuteen ja tappaa vampyyri pelkällä tahdonvoimallaan.

rex: (subst.) Tämä yhteiskuntaluokka on vampyyrimaailmassa ylimmän tason aatelisia. Eli niitä, jotka ovat jollain tapaa sukua Draculalle.

scalva: (mask.)/scalvesta: (fem.) Vanha termi jota käytetään palvelijasta.

schovius: (subst.) Termi, jota erityisesti miehet käyttävät puhuessaan läheisestä miespuolisesta ystävästä, kumppanista, jota kohtaan tunnetaan kiintymystä ja kunnioitusta.

thalia: (subst.) Rakas.

Umbrar: (erisnimi) Lilithiä palvellut ritari, joka petti kaikki toverinsa. Hän oli viisain kaikista, mutta samaan aikaan myös näky Lilithin vihasta ja julmuudesta. Varjon tavoin hän saattoi kadota pimeyteen ja ottaa toisen hahmon.

umbrar gemnian: (subst.) Koska vampyyrit saavat harvoin kaksosia, jälkimmäiseksi syntynyttä nimitetään yleensä tällä termillä, mikä tarkoittaa lauseenmuodosta riippuen pahaa tai kirottua. Yleensä kaksoisraskaudet menevät alkuvaiheessa kesken tai toinen kaksosista kuolee ennen syntymää.

umbraror: (subst.) Petturi.

_________________
Admin, the Kanaemo.

Jillin hahmolista
avatar
Jilli
Pelinjohtaja

Viestien lukumäärä : 4561
Join date : 21.12.2011
Ikä : 29
Paikkakunta : Suomen New York

http://hellvsheaven.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 :: Ylläpito :: Trivial

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa